puding

Густин или нишесте се приготвува како пудинг. Нишестето се раствора во ладно млеко настрана и се додава во врелото млеко. Се меша додека да згусне малку, за да може да се пие. Додека е жешко се става малку маргарин. Може наместо шеќер да се стави мед.