Лошата страна е што фунгалните инфекции се потешко – лечливи за разлика од бактериски и вирусни инфекции. Добрата страна е што се работи за козметички проблем, кое нешто не би требало да ви го наруши здравјето.

Ноктите пожолтуваат, се задебелуваат, а фунгите се кријат под тој задебелен слој бидејќи тие сакаат топли, влажни, темни места.

Може да се јават на ноктите на рацете и на ноктите на нозете. Полесно-отстранливи се оние на рацете иако ситуацијата е полоша од естетски аспект. Габите кои ја предизвикуваат состојбава можат да бидат дерматофити или кандида, но многу е важно третманот да биде погоден. Но, има и природни лекови со кои можете да си помогнете

Потребно е: 1 лажица кантарионово улје, 1 лажица брашно, 1 лажица ситен шеќер. Со оваа смеса се мачка прстот, се завиткува со газа и со тоа се преспива . Tри  вечери постапката се повторува. Со овој рецепт, луѓето кои го користеле, гарантираат 100% излекување на габата, но ако месото на ноктите е внатре во нив, тогаш постапката трае подолго време.

loading...
Сподели