Два до три листа подбел се вари во половина литар пресно млеко. Се додава пресна свинска маст на врвот од ножот.

Се процeдува и се пие навечер пред спиење, по еден филџан  за кафе.

Постапката се повторува се додека имате бронхит.

Сподели