Вагината е еден од најважните органи кај жената, а многу од младите девојки не знаат доста работи поврзани со овој орган. Според направените студии,  повеќе од 60 отсто од испитаничките, рекле дека не знаат многу работи за вагината. Скоро нема жена која немала проблеми со вагината, а посебно со белото прање. Денес сакамeда ви презентираме неколку рецепти, како можете да се лекувате во домашни услови.

lekuvawe na vaginata so prirodni lekovi

Лечење на бело прање со јаболков оцет

Варијантите се две – да пиете секојдневно, по 2-3 пати на ден вода со една лажица јаболков оцет и кафена лажичка мед. Освен што добро го прочистува организмот, оваа смеса е идеална за профилакса и лечење на бело прање.

Лечење на бело прање со невен

Накиснете еден грст свеж невен во 400-500 мл маслиново масло.Лекот треба да биде во стаклен сад, а треба да отстои една седмица на сонце, на пример на тераса. Додадете 1-2 супени лажици од добиената смеса во млака вода и добиената течност се користи за испирање.

Се прави и испирање на вагината со јаболков оцет разреден во вода во сооднос 1:1.

 

Сподели