Бактериите во желудникот се многу честа појава денес, а лекувањето е долго и тешко.Од таа причина денес ќе ви презентираме еден доста ефикасен лек.

Рецепт

Во стаклена тегла ставете суви смокви и прелијте ги со непреработено маслиново масло. Ова треба да отстои 40 дена и после треба да се употребува. Секое утро јадете по една смоква, а пожелно е да конзумирате и  по една лажица од маслиновото масло.

Излекувањето да биде целосно, потребно е и исхраната да ја прилагодите со лекувањето. Јадете храна без зачини, да не биде љута, кисела, избегнувајте ги сувомеснатите производи и најмногу јадете свежа храна.

Искуствата околу комбинацијата со  смоквите и необработеното маслиново улје се големи и позитивни. За оваа комбинација се вели дека помагаат во лекување на хемороиди, цревни заболувања, затвор, бронхитис, астма и др.

Сподели