Чичокот е билка која се смета за кралица на речните брегови, ливадите и полињата, а помага за многу болести.

Помага за прочистување на крвта,  помага при оштетена коса, а се употребува и за настинка и температура.

Лекува и камен и песок во бубрегот, мочните патишта, воспаленија на желудникот, цревата, црниот дроб.

Сподели