Кога одиме на пазарите и во маркетите често забораваме на мушмулите, а тие се толку здрави и корисни.

Помагаат за дишните патишта, за подобра работа на цревата, како и елиминирање на подуениот стомак.

Имаат и диетални влакна во себе. Намалуваат масти во крвта и шеќер, помагаат да се запре и дијареа. Намалуваат ризик од камен во бубрег.