SEMKI
За подготовка на лекот ќе ви бидат потребни 30 семки од лубеница и еден литар вода.

Ставете ги семките и водата во тенџере. Течноста треба да врие дестина минути. Откако ќе се олади се процедува, па течноста се префрла во стаклено шише и се чува во фрижидер.Дневно треба да пиете по 2 литри од оваа течност.
Лечењето на Е- Коли може да трае и до 6 месеци, па и подолго, но бидете трпеливи.