gi sakam pariteПарите ми дотекуваат како река, како силен порој. Ги користам само за сопствена и туѓа добродетел и благодарен сум за матерјалното богатство и богатството на душата со кои располагам.

Еве едноставна техника за зголемување на количеството на расположиви средства. Неколку пати дневно изговарајте ја следнава реченица: „ Парите ми се мили, ги сакам, ги користам мудро, конструктивно, разумно.

Парите непрестајно се движат низ мојот живот. Се ослободувам од нив со радост, но тие на чудесен начин ми се враќаат, повеќекратно зголемени. Тоа е прекрасно, сјајно.

Извадок од книгата „Моќта на потсвеста“

loading...
Сподели