Постојат над 130 видови на рак во крвта, па симптомите варираат во зависност од видот на болеста или лицето. Една група истражувачи откриле дека еден од симптомите на рак во крвта е прекумерното потење за време на спиењето.

Потењето може да биде знак дека ви е топло или пак дека страдате од хормонален дисбаланс, но често прекумерното потење за време на спиењето може да укажува и на лоша болест, пишува „Убава и Среќна”.

Постојат над 130 видови на рак во крвта, па симптомите варираат во зависност од видот на болеста или лицето. Една група истражувачи откриле дека еден од симптомите на рак во крвта е прекумерното потење за време на спиењето.

Покрај потењето, оваа болест се карактеризира и со брзо губење на тежината, постојано чувство на замор, болки во коските, инфекција, крварење и модринки. Сите овие симптоми може да бидат безопасни, но ако ги почувствувате веднаш посетете лекар.

Сподели