Веројатно сите знаете дека медот е лековит, а знаете ли што се случува кога со медот ќе испиете и вода и тоа се на празен стомак?

Ставете лажица мед во чаша млака вода и промешајте.

Придобивки од конзумација на вода со мед на празен стомак:

  • Помага кај синдромот „мрзливи црева“ и останати желудочни тегоби.
  • Го зајакнува имуниот систем
  • Одличен е во борбата против бронхитис
  • Го чисти вашиот организам од бактерии и помага во борбата против вирусите
  • Помага кај проблемите со уринирање
  • Помага во чистење на кожата и „пеглање“ на кожата

Како да го пиете?

Секое утро испијте го на празен стомак и тоа брзо (можете да го испиете и пред спиење).