Белењето на забите, чистењето на дигестивниот систем, неверојатните способности против стареење и уште многу други… дефинитивно му овозможуваат на активниот јаглен да биде дел од секое домаќинство.

Бели заби

Дали вашите заби стануваат пожолти со текот на времето, од кафе, чај, вино или цигари? Активниот јаглен помага при избелување забите и обезбедува добро орално здравје со менување на pH балансот во устата, помагајќи да се спречи лош здив и заболување на непцата.
Ги обелува забите со апсорпција на плаката и дамките кои се појавуваат на забите. Економично и природно решение за здрава и блескава насмевка.

Помага при проблеми со гасови и надуеност.

Уште една употреба на активниот јаглен честопати се занемарува, а тоа е да се олесни непријатниот гас и надуеност. Земете 500 милиграми еден час пред оброк кој обично ви предизвикува гасови со полна чаша вода. Потоа уште една дополнителна чаша вода за да ви помогне да го активирате јагленот во вашиот систем, каде што може да се поврзе со елементи кои произведуваат гасови.

Го намалува високиот холестерол

Студиите низ целиот свет покажуваат дека активираниот јаглен го намалува лошиот холестерол и го зголемува добриот холестерол колку и некои лекови на рецепт.

Го прочистува дигестивниот систем

Употребата на активен јаглен помага да се промовира здрав дигестивен тракт со отстранување на токсините кои предизвикуваат алергиски реакции и слаб имунолошки систем. Со отстранување на токсините од вашиот систем, може да ја намалите болката во зглобовите, да ја зголемите енергијата и да ја зголемите менталната функција.
Факторите на животната средина, вклучувајќи пестициди за храна, хемикалии во водата што ја пиеме и изложеност на мувла, создаваат токсичен товар во нашите тела. За нормална функција на дигестивниот систем, прочистете се со активен јаглен. (10 грама 90 минути пред секој оброк, два дена).

Здраво тело и негувана кожа

Употребата на активен јаглен се шири и за надворешни третмани, тој е ефикасен во третманот на миризба на телото, за лекување на акни и ослободување на непријатност од каснување од инсекти, осип од отровен бршлен и каснување од змија. Активниот јаглен, значи се користи при каков било убод.

Против стареење

Стареењето е природен дел од животот, но поради токсичното оптоварување на кое сме изложени преку храната, стресниот начин на живот, работното место и околината, за да спречиме предвремено стареење треба да се ослободиме од отровите кои не напаѓаат нас и нашата кожа.

Помага при труење со алкохол и помага да се спречи мамурлак

Активниот јаглен не го апсорбира алкохолот со што брзо ги отстранува другите токсини од телото што придонесуваат за труење.

Помага при отстранување на мувла

Повеќето луѓе не размислуваат за мувлата што живее во нивните тела. Токсичната мувла предизвикува депресија, бубрежно и црнодробно оштетување, намалена функција на мозокот, срцеви заболувања, иритација на очите, главоболки, повраќање, нарушена функција на имунолошкиот систем и тешки респираторни заболувања. Домовите што се поплавуваат, па дури и оние со мали протекувања под подот или во ѕидовите, можат да создадат средина каде мувлата се шири.
Лошата вентилација придонесува за проблемот, а бањите, подрумите и пералните простории се особено склони кон раст на мувла. Ако во вашиот дом има видлива мувла, таа мора да се ублажи правилно. Важно е да се носат ракавици и заштитна маска за да не се вдишува токсичната мувла за време на расчистувањето.

Филтрација на вода

Активниот јаглен е вистинска стапица за нечистотии во вода, вклучувајќи растворувачи, пестициди, индустриски отпад и други хемикалии. Ова е причината зошто се користи во системи за филтрирање на вода низ целиот свет.

Отстранување на отрови

Повеќето органски соединенија, пестициди, жива, ѓубриво и белило се врзуваат за површината на активниот јаглен, овозможувајќи побрзо отстранување, притоа спречувајќи апсорпција во телото. Покрај тоа, активниот јаглен може да се користи во случаи на труење со храна кога се јавува мачнина и дијареа. Возрасните земаат 25 грама на почетокот на симптомите или кога постои сомневање за труење со храна, а децата треба да добијат 10 грама.

loading...
Сподели