Ако не носите гаќи, дури и повремено, давате шанса на вашата интимна облст да се одмори. Новинарката Каролин Стербер реши да престане да ги носи гаќичките, а потоа напиша за „Буста“ што научи од тоа.

Како што вели, таа веднаш се чувствувала поудобно и слободно. Што е најважно, таа исто така сфатила колку може да има добар живот без долна облека.

Слободен проток на воздух

Проблемот со долна облека, особено ако е изработен од синтетички материјал, е во тоа што тој не циркулира воздух во интимната област и поверојатно е дека формира габи.

Инфекциите поминуваат побрзо

Во случај гениталиите да бидат погодени од некои инфекции, со оглед на протокот на воздух без гаќи, ќе биде полесно и побрзо да се ослободите од какви било бактерии. Гаќичките обично ја задржуваат влагата, што е погодно за размножување на микроби.

За време на вежбањето има помалку триење

Кога вежбате, има триење помеѓу работ на гаќичките и кожата, предизвикувајќи рани и осип. Стирбер советува да пробате тренингот без долна облека и тврди дека веднаш ќе почувствувате голема промена на подобро.

Пауза од хемикалии

Ако не носите гаќички, дури и повремено, давате шанса на вашата вагина да земе одмор од хемикалиите што остануваат по миењето. Детергентот и омекнувачот можат да ја иритираат чувствителната кожа и затоа секогаш е добра идеја да се одморите од тоа.

Подобар сексуален живот

Самата помисла да се биде „слободен“ по ова прашање ќе го подобри вашето либидо и ќе биде видливо поопуштено под чаршавите со партнерот. Но, тоа е добро само ако се чувствувате секси без гаќички, забележува новинарот.

Се чувствувате поудобно

Кратките гаќи често се собираат и заглавуваат на непријатни места при одење, што може да направи да се чувствувате вкочанети. Одењето низ светот без долна облека е проклето добро чувство, заклучува Штербер.