Овој напиток е потполно природен па може да го пиете без никаква грижа паралелно со било каква терапија. Многу луѓе тврдат дека напитокот навистина многу помага и е исклучително делотворен за целокупното здравје.

За делотворноста на овој лек сведочат многу луѓе, на кои после подолг временски период користење им помогнал во лечењето на рак или леукемија.

Состојките кои што се наоѓаат во овој лек се исклучително делотворни во борбата против клетките на ракот, но лекот го подобрува и целокупното здравје на организмот.

Овој народен лек нема никакви несакани ефекти, па секој кој што сака може и да го проба.

Рецепт за подготовка: За подготовка на овој лек потребна ви е една рака органска пченица. Засадете ја пченицата во некој помал сад, а кога таа ќе зазелени наберете ја. Младата пченица ставете ја во блендер и додадете две чаши вода и неколку коцки мраз. Добро сматете ги состојките во блендер.

Добиената каша е всушност вашиот лек, односно течност која што ќе ја процедите низ чиста газа. Сокот од пченица е богат со материи кои што ќе ви помогнат во борба против ракот или леукемија. Сокот пијте го редовно секој ден, подолг временски период.

По потреба засадете и нова пченица за нова берба и сè така во круг. Во случај сокот од пченица да не е по ваш вкус, може да го помешате со сок од јаболки или некој друг природен сок кој сами сте го подготвиле.

Ако сакате да подготвите пак поголемо количество на сок, ви предлагаме добиениот сок од пченица да го ставите во сад за подготовка на мраз и да го ставите во замрзнувач. На тој начин ќе добиете лек кој ќе има поголема трајност. Користете ги коцките мраз така што секој ден во некој природен сок ќе додадете и коцка од сокот од пченица.

Сподели