Диетата трае 13 дена и за тоа време можете да ослабнете од 8 до 10 килограми.

Станува збор за балансирана диета и е честа препорака на нутриционистите.

Ден 1

Појадок чаша зелен чај, ручек две варени јајца, домати и зелена салата без зачини. Вечера 150 грама варено телешко и спанаќ на пареа.

Ден 2

Појадок чаша зелен чај, ручек печено телешко 150 грама, салата од домати и марула. Вечера супа од зеленчук, но без компири.

Ден 3

Појадок мусли со јогурт, ручек варено пилешко и зелена салата. Вечера две варени јајца и салата марула.

Ден 4

Појадок чаша зелен чај, ручек едно јајце, парче сирење и 2 моркови. Вечера овошна салата и чаша кисело млеко.

Ден 5

Појадок рендани моркови со лимонов сок. Ручек риба на скара и домати. Вечера телешко варено и зелена салата.

Ден 6

Појадок наутро мусли со јогурт, ручек парче пилешко на скара и салата марула. Вечера телешко варено и домати.

Ден 7

Наутро чаша зелен чај, ручек телешко варено и салата. Вечера овошна салата и чаша кисело млеко.

Од 8 – 13 ден менито се повторува. Количината месо на секој оброк изнесува 150 грама. Вода се пие по 2 литри секој ден.

loading...
Сподели