За време на 1940 година доктор Фредерик Кленер документирал дека адекватните дози на витамин Ц имаат способност да излечат преку 30 различни болести, вклучувајќи го и воспалението на белите дробови.

Досега се покажа дека вакцините против грипот го ослабуваат имунолошкиот систм и вклучуваат неверојатни големи количини на токсични супстанци како што се жива, алуминиум, формалдехид. Овие несакани метали и хемикалии предизвикуваат невролошки проблеми и понекогаш проблеми со репродуктивниот систем.

Овој витамин во последните неколку години доби големо внимание, но за жал недоволно. Антиоксидансот кој може да го зајакне имунолошкиот систем може да помогне во детоксицирањето на црниот дроб, подобрувањето на когнитивната функција и штитење на организмот против антителата.

Зошто витамин Ц?

Витаминот Ц е исто така познат како лек за настинка, астма, гихт, мускулно скелетните повреди и високиот крвен притисок, како и за сезонските алергии.

За време на борбата против пневмонијата, витаминот Ц може да направи чуда во поддршката на нашата природна способност да се одбраниме без оштетување на цревната флора.

Намалувањето на содржината на природните микрофлори на телото и уништувањето на вирусите може да создаде долгорочна нерамнотежа.  Доктор Ендрју Саул изнел податок дека за само 3 часа се излечил себе си од воспаление на плуќата.

Витаминот Ц е од суштинско значење за физичкото здравје и регенерацијата. Можете да го најдете во свежото овошје, лиснатиот зеленчук, мешунките, некои видови на житарици и алгите.