Многумина не знаат дека со секојдневно притискање на одредени точки на телото можете да ги спречите болките и промените на расположението!

Тоа што е најдобро од се е  што е во прашање техника која секој може да ја примени, без трошење на пари и без никаков напор!

Трикот е поврзан со традиционалната, кинеска акупунктура и се користи повеќе од 2000 години во источните земји. Пробајте и вие – притиснете ја со палците оваа точка на двете стапала и ќе видите колку нешта може да се сменат!

Во прашање е местото помеѓу палецот и вториот прст на стапалото, веднаш над зглобовите на овие прсти.

Притиснете ги и држете ги две минути, а тоа може да го подобри сонот, варењето, ублажи настинката, намали главоболката и забоболката, но и да го подобри работењето на белите дробови и комплетниот кардиоваскуларен систем, порачуваат експертите за кинеската и алтернативната медицина.

Постои уште една точка, со чија стимулација можете значително да го подобрите снабдувањето на црниот дроб со крв и така да го подборите неговото работење и да се ослободите од токсините. Тоа е страната која се наоѓа на внатрешната страна на потколеницата, малку над скочниот глужд.

Доколку ги немате наведените проблеми, оваа техника можете да ја користите и за ослободување од стресот. Пробајте, нема да ве чини ништо, а може многу да помогне.