Пивото допринесува за долговечноста и ги зајакнува коските, а млекото предизвикува здебелување, дијабетис и рак – “ПЕТА” организацијата за заштита на животните изјавила дека пивото е поздраво од млекото и ги покани сите млади да станат дел од оваа компанија.

Меѓутоа, тие не се единствени кои го тврдат оца. Може се прашувате како е возможно ова? Еве го одоворот.

Млечните прозводи можат да влијаат на здравјето и да предизвикаат озбилни здравствени проблеми како што се дебелеење, дијабетис, срцеви заболувања и слично. Меѓутоа за пивото е докажано дека може да го намали ризикот од срцев удар и да ве заштити од дијабетис тип 2.

loading...
Сподели