Долгорочна студија која е спроведена од двајца научници од Австрија дошла до изненадувачки резултати. Френк Мадео и Тобиас Ајзенберг, истражувачи од Универзитетот Карл-Франценс во Грац откриле дека постои навистина ефикасно оружје против стареењето. А тоа чудо се вика сперма!

Резултатите од истражувањето од шест земји биле споредени и биле зачудувачки! Причината поради која сексот не држи помлади е позната како спермидин. Во машката течност се наоѓа во големи количини. Спермидинот има прекрасна способност за враќање на оштетените клетки и на тој начин го забавува процесот на стареење.
Овој лек може да излекува и анксиозност и депресија.

Ајзенберг е сигурен: Ова е пресвртна точка за човештвото, како да најдовме лек за стареење! На кој му е одвратно да внесе вакво нешто може да ја проба и со грејпфрут, соја или пченица, кои имаат неверојатен ефект против стареење. Но за жал,со многу помали количини на семената течност.

Сподели