Стресот е еден од најголемите причинители на срцеви заболувања. Современиот живот ни диктира забрзано темпо исполнето со стрес, а во целата таа трка срцето најмногу страда.

Овој народен еликсир може да ја ублажи аритмијата и да ги намали болките предизвикани од ангина пекторис.

За приготвување ќе ви треба:

  • 10 свежи стебленца магдонос (без корен)
  • 1 л домашно црно вино
  • 2 лажици вински оцет
  • 300 г природен мед

Приготвување:

Ставете ги десетте свежи стебленца магдонос заедно со листовите во литар чисто природно вино и додајте 1-2 супени лажици чист вински оцет, па загревајте го 10 минути на тивок оган.