Некој штом отвори очи наутро пие кафе, некој појадува, а ако се решите за солена вода тоа е полн погодок за здравје на телото.

Ако во чаша вода ставите малку сол, па ја испиете наутро, комбинацијата ќе ви помогне за детоксикација на телото и да ги исфрлите сите отрови, за слабеење, хидратација и сјај на кожата.

Исто така, помага за подобро и побрзо да се вари храната, за здрави коски и кожа.