Слично како и кај останатите хронични болести, дијабетот е резултат од лоша исхрана, стрес, отсуство на физичка активност и недостаток на виталните нутрициенси. Всушност, скоро сите хронични болести се резултат на еден долгогодишен процес на дотогашниот стил на живот и диететски навики, што значи дека со нивното поправање ќе се отстранат и голем процент од ваквите болести.

Во прилог ви прикажуваме рецепт кој може да ви помогне да го намалите нивото на шеќер во крвта и да го вратите вашето здравје во нормала.

Рецепт:

Земете една лажица семки од црвени пиперки, ставете ја во литар вода и варете околу 40 минути.

Откога ќе се излади, се зема по 75 милилитри од течноста 20 минути пред јадење 3 пати на ден.

За да ги осетите благодетите на овој напиток треба да го земате најмалу 7 дена по ред.