Направете моќен лек за кашлица, идеален за зимата, ниските температури и периодот на настинки…

Состојки:

  • домашен мед;
  • маслиново масло;
  • брашно

Подготовка:

Измешајте малку брашно и маслиново масло, а потоа додадете мед. Мешајте добро за да добиете еднолична смеса и потоа ставете ја на салфета а врз неа ставаете газа.

Газата ставете ја на грбот или на градите, па прицврстете ја со леплива лента, така што нема да се движи.

 

Сподели