Љубопитни сме да дознаеме што мислите за мажите со брада. За некои тие не се особено атрактивни, за други тие мажи се сон! Има мажи, на кои им личи да се со брада.

Таа им дава не само сексапил, но и магнетно зрачење на спокоен, помудар и натрупан со животно искуство маж.

Британските сексолози тврдат дека мажите со тридневна брада се поатрактивни од свежо избричени мажи. Повеќето жени, на возраст меѓу 18 и 44 година, кои учествувале во истражувањето во Велика Британија велат дека мажите со брада прават секси впечаток. Помалку интерес е пројавено кон мажите без брада, како и кон оние кои се со долга и густа брада.

Анкетата истражува уште причините поради кои жените сакаат влакнести господа. За 63% од нив влакната на лицето е симбол на машкоста.

Една на секои десет жени смета дека избричените мажи изгледаат помлади. Само 12% од понежниот пол им се допаѓа брадата, 19% паѓаат на мустаќи и 6% сакаат козјата бради. Според вас има ли златна средина и каква е таа што се однесува до машкиот визија? Мажи размислете за ова истражување.

Сподели