Во шише од еден литар се става 300гр мед, се додава исцеден сок од 2-3 лимони со средна големина.

Шишето се протресува за да се раствори медот и се дополнува со газирана вода, па се остава да престои цела ноќ.

Начин на употреба:

Се пие следното утро, на гладен стомак – наеднаш или во продолжение на 5-10 минути.

Доколку каменот е помал ќе го исфрлите за 24 часа, а доколку тоа не се случи, се повтроува истата процедура и следниот ден.

Сподели