limon 11Знаете ли колку луѓе умираат додека оваа тајна љубоморно се чува со цел да не бидат загрозени интересите на големите корпорации?

За лимонот веќе е докажано дека има силни анти-канцерогени својства. Освен тоа има и многу други полезни својста. Има многу силен ефект врз цисти и тумори. Ова растение лекува од рак, тестирано е на сите видови рак, а ако се додаде и сода бикарбона ќе биде уште подобро, зошто со тоа ќе се нормализира pH вредноста на телото.

Лимонот поседува и многу силен анти-микробен ефект со многу широк спектар на делување против бактериски и габични инфекции. Лимнот е ефикасен и против внатрешни паразити и црви, го регулира крвниот притисок и претставува моќен антидепресив, го намалува стресот и нервните кризи.

Интерес претставува изворот на оваа информација: Доаѓа од еден од најголемите производители на лекарства, кој вели дека после 20 лаборатириски тестови извршени од 1970 година до сега се докажало дека:

Лимонот ги уништува карциногените клетки на 12 видови рак. Лимонот го спречува ширењето на карциногените клетки и има 10 000 пати посилен ефект од лекарства како Adriamycin, хемотерапија и наркотичните продукти.

И тоа што е уште поинтересно – овој вид на лечење со екстракт од лимон и сода, ги уништува само карциногените клетки и не ги засега здравите.

Болниот треба да пие сок од лимон со лажичка сода бикарбона. И се разбира, овој лек ги нема ужасните нус појави типични за хемотерапијата. Најдобро би било да си засадите во саксија лимон, со цел да сте сигурни дека лимонот ќе биде органски, без хемикалии. Органскиот лимон е 100 пати поефикасен од лимонот одгледуван со вештачко ѓубриво и прскан со хемикалии.

 

 

 

loading...
Сподели