Таа е моќен чистач на црниот дроб. Ако боледувате од било каква болест на овој орган, редовно пијте сурутка.

Дали дома правите сирење, кефир или јогурт и ја фрлате течноста која останува по цедењето? Престанете да ја фрлате оваа течност, бидејќи сурутката е древен лек.

Таа е моќен чистач на црниот дроб. Ако боледувате од било каква болест на овој орган, редовно пијте сурутка.

Но дефинитивно може да ви помогне и при:

  • Хроничен умор и стрес
  • Дебелеење и прејадување
  • Висок крвен притисок
  • Пад на имунитетот
  • Желудечни тегоби
  • Болести на црниот дроб
  • Кандида
  • Чистење на организмот од токсини