Прелистувајќи ги старите книги, еден тибетански монах наишол на неверојатен рецепт кој е стар цели 5000 години. Ќе ви помогне во лечењето и одржувањето на здравјето, но неопходно е да бидете многу внимателни со него.

Многу е јак и може да има контра ефекти доколку не ги применувате препорачаните дози.

Главна состојка на рецептот е лукот. Благодарение на состојката наречена алицин, лукот има силно антибактериско дејство и е одлична помош во борбата против габите, паразитите, па дури и вирусите.

Се верува дека овој лек помага во лекувањето на многу болести како: артеросклерозата, болестите на белите дробови, импотенцијата, синусите, високиот крвен притисок, артритисот, реумата, хемороидите како и високата телесна тежина затоа што го забрзува метаболизмот. Ги регулира проблемите со видот и слухот.

При консумирањето воопшто нема да го чувствувате, но тој ќе има речиси магично дејство на организмот.

Лекот се прави со само две состојки. Потрбни ви се 350g лук и 200ml 95% алкохол или рум. Доколку се одлучите за алкохолот внимавајте на неговите состојки. Не смее да содржи метанол или бензалконијум хлорид.

Одвојте го лукот и истолчете го. Помешајте го со алкохолот и ставете го во стаклена тегла која предходно добро сте ја измиле и дезинфицирале во рерна на 200 степени. По 10 дена процедете ја смесата и вратете ја во теглата. Оставете ја во фрижидер на отстои неколку дена и потоа започнете со консумирање.

Оваа лековита смеса се пие само 12 дена и тоа, се ставаат неколку капки во чаша вода пред појадокот, ручекот и вечерата.

Првиот ден ставете една капка наутро пред појадокот, две капки пред ручекот и три капки пред вечерата. Лекот се консумира на секои 5 години и не порано.

Во табелата подолу го имате точниот број на капки кои треба да ги ставате во текот на 12-те дена, пред појадокот, ручекот и вечерата.