med, orevi limon

Ако ги гледате поединечно нивните хранливи вредности, можете да замислите какви се во комбинација. Комбинација од мед и ореви е многу добар природен лек.

Доколку патите од анемија, направете си лек од половина килограм мед, половина килограм мелени ореви и еден лимон. Оваа смеса можете да ја конзумирате повеќе пати на ден.