Американската блогерка Хабиба открила еден далеку поевтин начин за нега на кожата на лицето.

Таа користи кора од банана со помош на која акните исчезнуваат за два часа. Се што треба да сторите да исечете мал дел од кората на зрела банана, најдобро од онаа која има темни точки. Прчето потоа го ставате на местото каде ви излегла акната, свртена од внатрешната (бела) страна кон лицето и  да истриете.

Оставете ја кората на исто место два часа и повремено тријте. По два часа,уште еднаш истријте ја акната со кората која потоа ќе ја фрлите. Почекајте два до три часа за да го измиете лицето.

Најдобри резултати ќе добиете кога кора од банана ќе ја ставите на проблематичните места и ќе ја ставите да стои преку ноќ.

-Оваа метода направи чуда за мојата кожа, тврди Хабиба.

Сподели