Врелата вода и врелиот воздух на фенот за коса се најголеми непријатели на сјајот, бојата и виталноста на косата.

ubava kosa

На мрсната коса ќе и го одземат заштитниот себум од површината на влакното, а сувата коса уште повеќе ќе ја исушат и изложат кон дополнителни оштетувања. Последниот млаз вода нека биде млак, а доколку користите фен, држете го на растојание од најмалку 20 см подалеку од косата.