Храната е лек доколку се консумира умерено и во вистинско време се консумираат соодветни намирници.

Наша препорака е намирниците да се консумираат минимум 2 часа пред спиење со цел да имате уште помирен и полесен сон.

Доколку мака мачите да заспиете еве кои намирници ќе ви поогнат да имате подобар сон:

1. Чаша топло млеко
2. Мед
3. Банана
4. Јатки (ореви, бадеми)
5. Вишни
6. Чај
7. Јогурт
8. Грозје
9. Сок од цреши
10. Наут
11. Јајце

Сподели