Со се посложените механизми на нашето општество, често доживуваме стрес. Секојдневниот начин веќе никој не штеди. Дали е можно да се ослободите од стресот и да ги смирите нервите за неколку минути?

Некои можеби помислија дека повторно станува збор за некоја измислица, која воопшто не помага. Но, сега ќе дознаете дека сепак тоа е можно, бидејќи можете да испробате веднаш со оваа вежба, за која ќе ви бидат потребни само две оревчиња.

Ова е одлично решение за сите оние кои од време на време доживуваат некој стрес. Методата ќе делува веднаш. Многу од вас знаат дека на нашите дланки се наоѓаат активни точки кои одговараат за работењето на внатрешните органи.

Стискајќи ги, можеме да се ослободиме од различни болки. Многу е пријатно да се почувствува допир од оревите во рака. Природниот материјал на оревот не може да се спореди со никој друг масажер.

Вежби за брзо опуштање и релаксирање:

1.Во секоја дланка земете во два ореви и со нив правете кружни движења.

2.Оревите ставете ги на средина од дланката и полека стиснете со другата дланка и правете кружни движења.

3.Полека масирајте ги врвовите на малите прсти и на едната и на другата рака. Овие вежби се одличен начин за смирување во екстремни случаи.

Проверете ја оваа метода и споделете ја со своите пријатели.