Болката предизвикана од камен во бубрезите е можеби најсилната болка, но затоа пак лекот е многу едноставен.

Обичното просо е житарица која може да ви помогне, а е прилично евтина и едноставна намирица за консумирање.

Ефикасно ги чисти бубрезите, го елиминира песокот, помага кај женски болести и брзо лечи циститис.

Рецепт за подготовка:

Навечер ставете 200 г просо во топла вода и измијте го.Потоа ставете го во голема тегла од 3 кг и прелијте го со жешка вода додека теглата не биде 2/3 полна.Затворете, добро протресете и замотајте ја теглата во нешто топло. Оставете ја да преноќи.

Утрото повторно протресете. Пијте од течноста во текот на денот без ограничување, колку што сакате и можете.

Овој пијалак треба да го пиете најмалку 10-15 дена за да почувствувате подобрување.