Депресијата не е само лошо расположение и негативно расположение. Депресијата е ментална состојба која ако се развие и не се третира може да го заземе целитот живот на секој човек и да го спречи нормалното функционирање.

Првиот чекор е секако препознавање, за потоa да се собере храброст и да се признае проблемот, кој нема да исчезне само по себе.

Сите ние ја носиме во нас, но колку ќе порасне зависи од нас.

loading...
Сподели