Глуварчето е растение што го гледаме насекаде околу нас. Излегува дека, освен многуте лековити својства кои ги има, тоа делува на клетките на ракот, им влијае на таков начин што тие се распаѓаат во рок од 48 часа.

А можете да го соберете од ливадата до вас или во паркот бизу вас.

Научниците од Универзитетот „Виндзор“ од Канада открија дека коренот на ова растение работи „подобро“ од хемотерапијата, бидејќи ги „убива“ целосно само клетките кои се инфицирани со рак, без да ги оштети другите клетки во организмот, пишува сајтот „Natural News“.

Во прилог на ова глуварче има и диуретик својства, го стимулира лачењето на жолчката, го чисти црниот дроб, помага при алергии и го намалува холестеролот. Тој содржи многу важни витамини и минерали, како витамин Б6, тиамин, рибофлавин, витамин Ц, железо, калциум, калиум, фолна киселина и магнезиум.

Содржи до 535% од потребната доза витамин К и околу 110% од препорачаната дневна доза на витамин А. Сето ова се факти познати овие години.

72-годишниот пациент Џон Ди Карло, кој лично бил убеден во лековитите својства на глуварчето, бил подложен на „агресивна“ хемотерапија во борбата против ракот. Но лекарите му рекле дека нема спас и го испратиле дома да ги помине последните денови со своите најблиски. Џон сепак почнал да пие чај од коренот на глуварчето како последна надеж за негов спас. По само четири месеци, според сајтот „Natural News“, овој човек преживеал ремисија на болеста.

Сподели