Каменот бил со големина од неверојатни 13 сантиметри.

Огромниот камен бил изваден од пациент кој живеел во еден град во Кина. 55 годишниот човек добил болки во стомакот во јуни оваа година.

Откако го прегледале пациентот докторите веднаш го однеле во операциона сала и го оперирале. Докторите изјавиле дека каменот бил поголем и од тупаница.

Сподели