Добро ни е познато благотворното дејство на чаевите. Шоља чај секогаш е добредојдена. Доколку се сложува со вашиот хороскопски знак, тие имаат посебно дејство. Ви нудиме дванаесет рецепти за чаеви кои одговараат на хороскопските знаци.

bliznaci

         БЛИЗНАЦИ

Нервозни сте и секогаш брзате. Вам ви е потребен сон за да ја соберете неопходната енергија,онаа која ви недостасува за наредниот ден.Еве еден чај против анксиозност: 10 гр цвет од камилица, 15 гр матичњак, 20 гр цвет од липа. Една шака мешавина од овие чаеви варете ги во 1 л врела вода.Повеќе пати во денот пијте по една шолја.

Сподели