grejpfrut10
Грејпфрутот
е најсилен антибиотик кој ни е на располагање во секое време, уништува широк спектар микроби, вируси, бактерии и габични инфекции. Затоа треба да се знае широкиот спектар на дејствување на овој чудотворец.

Тој е познат како антиоксиданс со силно антибактериско дејство. Богат е со витамин Ц, А, Б, Д,Е, И, К како и калциум, фосфор, манган, магмезиум, цинк, бакар и железо. Но, неговото богатство се крие внатре во семето. Од семките и од кашата од грејпфрутот се добива цитрофитот, кој е најсилниот антибиотик што влијае на јакнењето на имунитетот.

Екстратот од семките од грејпфрутот го намалува: нивото на холестерол во крвта, идеален е за превенција од грип и настинки, дејствува кај алергиите, лекува акутни и хронични воспалувања, помага кај лекување на гастроинтестиналните инфекции. Затоа не дозволувајте вашата трпеза да биде без ова овошје.

Сподели