Грејпфрутот е најсилен антибиотик кој ни е на располагање во секое време, уништува широк спектар микроби, вируси, бактерии и габични инфекции. Затоа треба да се знае широкиот спектар на дејствување на овој чудотворец.

Тој е познат како антиоксиданс со силно антибактериско дејство. Богат е со витамин Ц, А, Б, Д,Е, И, К како и калциум, фосфор, манган, магмезиум, цинк, бакар и железо. Но, неговото богатство се крие внатре во семето. Од семките и од кашата од грејпфрутот се добива цитрофитот, кој е најсилниот антибиотик што влијае на јакнењето на имунитетот.

Придобивки од екстратот од семките од грејпфрутот:

  • го намалува нивото на холестерол во крвта,
  • идеален е за превенција од грип и настинки,
  • дејствува кај алергиите,
  • лекува акутни и хронични воспалувања,
  • помага кај лекување на гастроинтестиналните инфекции,
  • затоа не дозволувајте вашата трпеза да биде без ова овошје.
loading...
Сподели