Дали ви е познат рецептот на воинот Чингис Хан? Ова е крајно ефикасна метода за чистење од паразити во цревата. Тој го користел лукот како одбранбен заштитник за здравјето на неговите војници.

Овој метод го објаснил рускиот исцелител Александар Огулов, тој вели дека големиот командант Чингис Хан морал да се грижи не само за воините, туку и за цели орди.

Човекот се разболува од присуство на паразити, така започнува предавањете на Рускиот исцелител и познат здравствен лектор Александар Огулов. Постојат случаи кога паразитите во човечкото тело не само што живеат во него, туку и го уништуваат организмот. И ова уништување, оваа состојба на постојана болест, се изразува во постојан замор, малаксаност, недостаток на сила.

Наједноставниот лек е да проголтате чаша ситно сецкан лук. Тоа значи, да се проголта, а не да влезе во стомакот соџвакан.

На исток, овој метод на лекување сè уште постои. Во Тибет, монасите го користат овој рецепт, честопати поканувајќи ги посетителите на нивните манастири да проголтаат лук. Но, тибетанскиот рецепт е малку поинаков, Огулов ги споделува своите лични впечатоци: Лукот е ситно мелен, се јаде со лажица и е претходно наполнет со сок од слива или сок од домати.

Чистење на цревата од паразити со лук

Лукот само треба да се проголта, не е добра идеја да се џвака. Ако се џвака, тоа значи како удар на стомакот, срцето и панкреасот. Добро е да не земате ниту сок заедно со лукот. Затоа, препорачливо е да го исушите однапред, на пример со кујнска хартија.

Најдобро време за оваа манипулација е да го направите тоа навечер, барем еден час или два пред спиење. Користете мала лажица за да го проголтате. Ова се должи на мирисот на лук, што е непријатно за другите. Ова не беше случај едно време, но денешното општество е различно. Другата разлика помеѓу нас и воините на Чингис Хан е поздравиот стомак што го имаа старите. Разликата во исхраната порано не може да се рефлектира. Животната средина и брзиот животен стил што го живееме денес се рефлектираат.

Но, замислете, како што лукот поминува низ цревата, тој е како метла – зафаќа сè што е на својот пат – сите разни паразити, тении, кружни црви, мали, големи – сето она што го среќава. Бидејќи не е соџвакан, лукот се апсорбира побавно од телото. Неговото постепено распаѓање ја прави својата акција подолга, а со тоа и нејзината подобра работа.

Лукот го чисти телото од бактерии, габи, вируси и паразити!

  • Процесот на чистење започнува со подготовка на телото. На денот кога ќе се донесе одлука да се користи овој рецепт, последниот оброк треба да биде не подоцна од 20 часот.
  • Во 21-22 часот се јаде едно јаболко.
  • Потоа, ситно мелен, лукот во количество од половина до една средна глава сече на мали делови, се јаде со лажичка без џвакање, само се проголтува. Може да се проголта со кисело млеко, обичен ајран, кисела зелка, кисели краставички или сок од домати.
  • Следниот ден, пијте чаша кисела зелка повторно или користете некои од опциите наведени погоре.

Паразитите живеат во стомакот, без разлика дали ги чувствуваме или не

Можете да користите различни сокови, на пример идеалниот случај е свежо исцеден сок од целер, моркови, јаболка или комбиниран.

Во случај на непријатности во абдоменот по ингестијата на лукот, малку потиснете ја областа на болка што ќе се појави преку предниот џид на абдоменот сè додека не исчезне.

Следниот ден, пијте чаша кисела зелка повторно или користете некои од опциите наведени погоре.

Следниот период се прави клизма околу 16 часа за да се ублажат интоксикациите од мртвите паразити, како и да се елиминираат живите, но ослабени антитела.

За клизмата е неопходен раствор околу 2 литри

Растворот за клизма се подготвува на следниов начин: 2-3 лажици камилица се варат во два литри вода. По ладењето и филтрирањето на растворот, се додава лажичка морска сол и лажичка јаболков оцет.

При подготовка на клизмата, излегуваат сите црви, тркалезни црви, тении и други паразити од цревата. Самите фекалии ќе имаат многу различна боја затоа што со овој ппроцес се „собира“ сè што ние го нарекуваме паразити. Повеќето од штетниците не се видливи со голо око, но мирисаат.

После таква постапка, понекогаш, телото на една личност може да мириса непријатно за еден ден или два дена. Затоа, препорачливо е да го сторите тоа на крајот на неделата кога нема да одите на работа.

Александар Огулов авторот на ”Висцералниот хиропрактичен метод” нема повисоко медицинско образование. Но, тоа не го спречува да се лекува со скоро секоја болест и да одржува семинари на медицински факултети на европски и американски универзитети.