Ефикасниот лек, кој посебно им се препорачува на пушачите, се наоѓа во обичниот орев, односно во преградите од јатката на оревот.

Чајот од ореви дејствува против :

  • блокирани коронарни артерии,
  • срцеви болести и
  • температура.

Познато е дека стеснувањето на коронарните артерии често е одраз на хронично труење со никотин.

Како да направите чај од јатксатите прегради на оревот?

Потребни ви се четири до пет јатки од ореви. Најпрво одделете ги внатрешните прегради од јатките. Издвоените прегради од јатките ставете ги во посебен сад и потопете ги со вода и оставете да преноќат. Наутро згответе ги како чај. Испијте го чајот на празен желудник.

Најдобро би било да не престанувате со пиење на овој чај, бидејќи допринесува и во регулирањето на крвниот притисок и ги олеснува болките во градите.

Овој чај дејствува успешно и против температура која е поврзана со срцеви болки. Веднаш после првата шолја чај би требало да почуствувате подобрување.

Ако болките се трајни треба и понатаму да земате од чајот додека болките и температурата не поминат. Сепак, во секој случај за своите здравствени проблеми обратете се кај лекар.

Сподели