Тоа е многу лесно и можете да го пробате дома. Постои лесен начин да се идентификуваат проблемите во кардиоваскуларниот систем.

Ова е најлесниот тест што можете да го направите дома.

Потребно е да ја спуштите дланката 30 секунди во ладна вода. По 30 секунди, треба внимателно да ги погледнете прстите.

Сини или бледи прсти укажуваат на сериозен проблем со циркулацијата!

Присуството на проблеми со циркулацијата може да се поврзат со крвните садови лоцирани на крајот на прстите, носот или ушите.

Ако циркулацијата е слаба, тогаш овие делови од телото стануваат помалку чувствителни.

Со цел да се подобри циркулацијата на крвта, препорачливо е во вашата исхрана да вклучите некој од следниве производи: рибино масло, ленено семе (по можност ладно цедено масло од ленено семе), лук, костен, ѓумбир, екстракт од лисја од гинко билоба.

Исто така, треба да се разбере дека презентираниот метод за срцева проценка не дава целосна слика за можен проблем, затоа, ако имате какви било проблеми, секогаш треба да се консултирате со лекар, кој доколку е потребно, ќе ви препише соодветен третман. .