Сите знаеме дека стриите се нормална појава.Тие се  должат на брзиот раст, губење на тежината, а најчесто поради бременост.

Грди се и многу се мачи, но нема потреба од скапи препарати, затоа имаме да ви  понудиме природен лек кој ќе ви помогне да се ослободи од стрии.

Ицедете лимон и нанесете на стриите, па масирајте со кружни движења. Оставаете да отстои 10 минути, а потоа исплакнете. Оваа постапка е доволно да се повтори 2 пати на ден, еден месец.

Може да додадете и маслиново масло.

Сподели