Д-р. Енду Вил верува дека секојдневниот стрес со помош на зрачењето на различни уреди го „убива“ сонот и не претвара во исцрпени зомби суштества.

Вил тврди дека 4-7-8 техниката на дишење, го опушта вашето тело и го чисти умот, така што ќе се фокусирате највеќе на дишење.

Еве како можете да се опуштите и да заспиете за 60 секунди.

  1. Со јазикот допрете ги горните предни заби и така држете го до крајот на вежбата.
  2. Затворете ја устата и полека дишете низ нос, додека броите до четири.
  3. Држете го воздухот 7 секунди.
  4. Издишувајте го 8 секунди.
  5. Повторете го процесот уште 3 пати.