Во последниве години, поради економската криза и губењето на довербата во фармацевтските компании, луѓето се повеќе прибегнуваат кон користење на домашни лекови кои се користат со векови пред да постојат аптеките.

Овој домашен лек, кој ќе ви го преставиме во оваа статија, е познат како рецепт за долг живот. Се тврди дека не ви треба премногу за да го доведете вашиот организам во добра состојба и да го одржите на некој начин со помош на народната медицина.

Главни состојки се 10 лимони, 10 чешниња лук и еден килограм природен мед.

Најпрво исцедете го сокот од лимон, излупете го лукот и измешајте го со мед. Исцедете ја смесата во стерилен сад и оставете ја да одстои најмалку 8 дена.
Потоа може да ја конзумирате два пати дневно по една кафена лажичка пред јадење.

Сподели