Ова е вкусен и здрав природен лек кој го чува вашето здравје и го зајакнува имунитетот.

Се користи за лекување на бронхит, за прочистување на белите дробови, за сува и продуктивна кашлица, болно грло а особено е добар за пушачите. Единствено не смеат да го консумираат оние кои се алергични на мед и таан.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

  • 500 г мед
  • 500 г таан
  • 2 мали лажички мелено ленено семе
  • 1 мала лажичка мелен синап

ПОСТАПКА:

1.Во пластичен сад се ставаат сите состојки и убаво се мешаат.

2.Откако мешавината ќе се изедначи, складирајте во чисти, стаклени тегли.

3.Двете тегли убаво се затвораат и се чуваат на собна температура.

УПОТРЕБА:

Се зема со пластична лажичка едно наутро и едно навечер на гладно.