За да се подготви овој природен лек потребно е:

– 1 лажица масло кантарион
– 1 лажица брашно
– 1 лажица шеќер во прав

Измешајте ги сите состојки за да се добие хомогена смеса.

Добиената смеса треба да се намачка на прстите, се става во фолија и оставете да делува за една ноќ. На следната ноќ, повторете ја постапката.
На овој начин ќе се ослободите од габичкте на нозете, а за лекување на вклештените нокти ова треба да се повтори уште неколку пати и бидете сигурни дека лекувањето не се комбинира со други лекови.

Сподели