Додадете го ова во водата во зима за да бидете здрави

Високиот шеќер во крвта може да предизвика сериозни болести, но не треба да очајуваме, бидејќи тоа може да се спречи со едноставен пијалок, пишува „Дејли експрес“.

Станува збор за вода со лимон. Една чаша дневно позитивно влијае на нивото на шеќер во крвта. Напитокот спречува дехидрација и им помага на бубрезите да се ослободат од вишокот шеќер. Зголеменото ниво на шеќер во крвта е показател за дијабетес тип 2 и го зголемува ризикот од мозочен удар.

Експертите од информативниот портал Medical News Today забележуваат дека водата со лимон е еден од најкорисните напитоци за дијабетичарите. Не содржи шеќер, што значи дека нагло го намалува ризикот од зголемување на нивото на гликоза во организмот.

Овој пијалок ја спречува дехидрацијата, така што веројатно нема да ја сфатите дехидрацијата како глад. Соодветно на тоа, се намалуваат шансите да се јаде нешто во погрешно време, а со тоа се зголемува концентрацијата на гликоза во телото.

Со одржување на нормално ниво на шеќер во крвта, вие сте многу ефикасни во зголемувањето на вашите шанси за долговечност. Тајната е дека неконтролираниот дијабетес тип 2 и високиот шеќер во крвта може да предизвикаат срцеви заболувања и мозочен удар.

Кога пиете вода со лимон, го намалувате ризикот од високо ниво на шеќер, што го намалува ризикот од фатален мозочен удар. Се разбира, само пиење вода со лимон не е доволно.

Advertisement