Ова е најверојатно еден од најефективните начини од народната медицина кога станува збор за олеснување на болките. Ова е супер-едноставна постапка која не бара никакви посебни напори.

Се што треба да направите е да потопите малку памук во некој алкохол (околу 50 степени) и тој памук да го ставите во папокот.

Овој вид на домашно лекување ќе ве ја намали болката и ќе ве опушти, може да ви помогне при настинките, грипот, кашлицата, стомачните и менструални болки.

Оваа метода исто така често се користи и при воспаление на мускулите, а е подобра опција од конвенционалните лекови.

Следниот пат кога ќе ве измачува некој од овие проблеми потопете мало парче памук во домашна ракија, нежно исцедете го вишокот и ставете го памукот во папокот. Внимавајте да не испаде, така што ќе го залепите со фластер и газа.

Оваа метда помага и при ублажувањето на менструалните болки, само легнете и нежно притиснете го памукот со своите раце.

За ублажување на болките во стомакот или мачнините при патување користете ја истата метода, но овој пат додадете и малку сол на памукот и ставете го во папокот.

Сподели